De Kustwandelroute, je kunt er alle kanten mee uit!

februari 2012 - Binnen enkele maanden lanceert Westtoer de Kustwandelroute . Het wordt het allereerste wandelnetwerk dat de volledige Vlaamse Kustlijn bestrijkt. Er wordt een uniek concept gehanteerd met twee wandelassen. Eén as langs zee en één landinwaarts lopen ononderbroken van de Franse tot de Nederlandse grens en rijgen het mooiste van de Vlaamse Kustgemeenten aaneen .

De Kustwandelroute is genieten van duinen en polders, slikken en schorren, zee en strand. Maar niet van natuur alleen: het traject biedt evengoed een duik in het rijke maritieme verleden en de Belle Epoque. Via handige verbindingspaden tussen de twee assen kan van route gewisseld worden. Het netwerk maakt gebruik van de bestaande en vertrouwde bewegwijzering via knooppunten. De wandelaar bepaalt zelf zijn startplaats en kan stoppen waar hij of zij wil: op het traject liggen tientallen Kusttramhaltes.

De Kustwandelroute is met 180 kilometer wandelpaden en 140 knooppunten één groot wandelmenu, en de wandelaar kiest à la carte. De opening is voorzien voor deze zomer, maar de route is niet bedoeld voor beleving in de zomer alleen. Wie 's winters komt beleeft de Kust gegarandeerd anders.

Zoals nooit tevoren. Neem af en toe een kijkje op de website van de Kust - of - schrijf je in op het e-zine van de Kust om alle nieuws als eerste te vernemen.

Met de Kustwandelroute kan de wandelaar alle kanten uit,
een bijdrage van wandelclub de duintrappers.be te westende - met de steun van @ Lighthouse